Det hele startet da Anne Krågsrud og mannen Bjørn bestemte seg for å bygge om garasjen til et storkjøkken hvor hun kunne starte sin egen virksomhet. Hadelandsmat ble stiftet i 1997 og Anne har vært daglig leder og sjef på kjøkkenet siden den gang.

Hadelandsmat

Etter tre år med Hadelandsmat i drift, mottok Anne Hadeprisen, en "gründerpris" som gis til Hadelendinger som på egenhånd har klart å skape sin egen bedrift.


Samme år kjøpte Anne og Bjørn "Friland" i Vestbygda. Her har Hadelandsmat utleie av selskapslokale i form av en laftet peisestue anno 1932. Her kan du få arrangert fester og selskaper hvor gjestene garantert ikke går sultne hjem. Peisestuen gir plass til 50 personer.


I dag er Hadelandsmat langt større enn det Anne kunne sett for seg i oppstarten. Mange av kundene kommer langveisfra for å få den spesielle maten, og hun har leveranser over hele Østlandet, fra Rena til Gjøvik og Oslo.


Maten du får hos Hadelandsmat er ikke etter noen A4 oppskrifter, og smaker annerledes og bedre enn mat fra dagligvarebutikker. Her blir blandt annet sauser kokt på kraft og bein i minst 48timer, og du skal lete lenge etter et halvt- eller heltfabrikat!


Hadelandsmat har spesialisert seg på catering av norsk tradisjonsmat, koldtbord, viltretter, elgkarbonader, elgsteik og gravet elgfilet. Utvalget av kaker og desserter er også stort.

De siste årene har Hadelandsmat fornyet seg og hentet inspirasjon fra både Spania og Thailand for de kundene som ønsker det. Dette innebærer at Hadelandsmat nå i tillegg til tradisjonelle norske retter, lager blant annet tapas og vårruller, også i disse rettene er det selvfølgelig elgkjøtt som er hovedingrediensen.


Du har kanskje vært innom Vika Mat og smakt Annes glutenfrie brød, Frognerparken cafe hvor du finner hennes pizzaer, eller Kongen Marina som selger hennes vårruller av elg?


Hadelandsmat leverer alt av mat både til privatkunder og bedriftskunder, til store og små begivenheter.